Om os

Accelererer den grønne omstilling

Green Hydrogen Hub Denmark sigter mod at blive det første fuldt kommercielt levedygtige, 100% grønne, stor-skala brintproduktion, -lager og CAES-anlæg.

På sigt ønsker GHH at udvide til resten af Europa og verden på linje med de europæiske Green Deal-ambitioner om at udvikle brint- og energilagringsnetværk for at muliggøre integrationen af vedvarende energi, udviklingen af sektorkobling, og cirkulær økonomi.

Det er et europæisk flagskibsprojekt inden for grøn energi, der kan accelerere den grønne omstilling, fremme brintteknologierne globalt og cementere Europa som førende inden for den tværsektorielle integration af vedvarende energi.

Elektrolyse brintproduktion og langvarig underjordisk lagring

Green Hydrogen Hub Denmark er placeret i nordjylland, hvor store kaverner egnede til brintlagring er dannede i saltlagene. Vi er placeret tæt på eksisterende infrastruktur, herunder højspændings eltransmissionsnet, gastransmissionsnet og underjordisk gaslager og vindressourcerne i nordsøen.

Vores mål for brintkapacitet:

År 2025 – 200GWh
År 2030 – 400GWh

Vores mål for brint CAES:

År 2025 – 320MW
År 2030 – 320MW

Vores mål for elektrolysekapacitet::

År 2025 – 350MW
År 2030 – 1,000MW

Partnere

Corre Energy udvikler masseenergilagringsanlæg, der består af aktiver (lagringsteknologier) designet til at kunne levere forskellige engros- og detaillagringsløsniger og -services til energimarkedet.

Eurowind Energy A/S (EWE) er en dansk virksomhed, der gennem årene har udviklet sig til at være en ledende udvikler og operatør af solcelle- og vindmølleprojekter. De er involveret i solcelle- og vindmølleinvesteringer på tværs af Europa.

Gas Storage Denmark A/S ejer og driver Danmarks to undergrundslagre – akvifærlagret i Stenlille på midtsjælland og saltkaverneanlæget i Lille Torup in nordjyælland.

Strategiske Partnere

Everfuel producerer grøn brint for nul-emission mobilitet designet til at være kommercielt tilgængeligt på tværs af Europa. De tilbyder konkurrencedygtige all-inclusive brintforsynings- og brændstofløsninger.

TOP